
Positive Youth Development Afterschool Program 
Amendment 2 

 
Q 1 . Can you clarify the funding amounts for the Positive Youth 
Development Afterschool Program? The RFP, page 9 states $180,000 for service 
delivery to one or two sites; $300,000 for 3 or more sites or statewide reach. However, 
in GEMS in the application, there are totally different numbers under question 5 - 
budget: $125,000 for service delivery at one site; $250,000 for ASPs delivering 
services to multiple sites; and $350,000 for ASPs serving five or more sites with 
a statewide reach. 

A. We have corrected the text in section 4.04 number 5 to read: "$180,000 for service 
delivery to one or two sites; $300,000 for 3 or more sites or statewide reach." 

Q 2 . In section 1.03 regarding 2 hour implementation- It states that ‘Proposed projects 
are expected to meet a minimum of 3 times per week, for an average 2 hours per day.’ 
Is this in reference to how much we need to FOCUS on the PYDAP specific Curriculum, 
or does this mean that the After School Program as a WHOLE needs to meet that 
minimum, with PYDAP curriculum being a portion of the overall schedule? 

A. It is the expectation of this grant that your program as a whole meet a minimum of 
3 times per week for an average 2 hours per day. 

Q 3. In section 4.06 regarding – Demonstration of Support/Coordination of Service. It 
states that ‘Identify, by name and role, the key community members consulted.’ Can 
we name an entire organizing body (such as MECAC or The Alaska Coalition 
of BIPOC Educators) If we work with them as an entire entity, or do we need to specify 
individual names?  

A. Please be as specific as possible as you demonstrate program support. We are 
looking for more than a list of partners, but rather a description of these partnerships 
and collaborations and how these advance your programs goals. 

Q 4 . Are Local Education Agencies or school districts eligible?  

A. Yes, school districts are eligible, as are local education agencies so long as they are 
registered as an eligible nonprofit. 

 


